Sweboat - för företag i branschen

Stark inledning av båtsäsongen!

Pressinformation 2019-06-27

Båtsäsongen 2019 är i full gång och redan nu kan Sweboat – Båtbranschens Riksförbunds medlemmar genom en färsk undersökning berätta om en stark ökning inom i nästan alla segment jämfört med ifjol. Undersökningen visar även på att antalet kunder till båtbranschen och därmed båtlivet ökar!261


Resultaten från undersökningen i korthet:

• 42% av medlemmarna svarar att säsongen hittills varit bättre eller mycket bättre än ifjol. 8 procent säger att den till och med varit väldigt mycket bättre.

• 24% av de som säljer motorbåtar rapporterar om en ökning av försäljningen av nya båtar under 6 meters längd och 45% om en ökning av försäljningen av nya båtar över 6 meters längd. Cirka 40% svarar att försäljningen av begagnade motorbåtar inom alla storlekar har ökat.

• Bland de medlemmar som säljer segelbåtar ser 7% en blygsam men ändå positiv ökning av nybåtsförsäljningen medan 16% ser att försäljningen av begagnade segelbåtar ökat.

• 40% av de som verkar inom segmenten försäljning av nya båtmotorer, försäljning av reservdelar och tillbehör, finansiering, försäkringar eller service och reparationer ser en ökning.

• 75% svarar att de har en ökning av nya kunder som inte provat båtlivet tidigare.

”Det är glädjande att se att säsongen startat så positivt för branschen. Vår bransch är mycket väderberoende och förra årets fina sommar avspeglar sig säkerligen i rapporten även om vi känner att intresset för båtliv generellt ökar i och med att intresset för naturupplevelse och avkoppling på hemmaplan bara växer”, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.

Undersökningen genomfördes midsommarveckan bland Sweboats drygt 400 medlemsföretag i fritidsbåtbranschen.

För mer information
Mats Eriksson, VD på Sweboat. Mobil 0703-42 06 99, [email protected]

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.


tull

En seger för båtlivet - tullen ska kunna stoppa misstänkt stöldgods

Enligt ett förslag från regeringen kommer Tullverket från och med den 1 juli 2021 att få utökade befogenheter för att kunna stoppa misstänkt brotts... Läs mer >>
barkbat2

Sweboat startar klimat- och miljöprojekt

Genom sitt nya klimat- och miljöprojekt skapar Sweboat – Båtbranschens Riksförbund med över 400 medlemmar – ett helhetsperspektiv för att minska bå... Läs mer >>
Powered and produced by Carismar Software