Sweboat - för företag i branschen

Snabba klipp

Här kan du läsa korta notiser om det senaste som hänt i båtbranschen. Vi skannar nyhetsflödet och publicerar vartefter intressanta nyheter dyker upp.


2017-05-11 Stulna båtmotorer hittade i Litauen
Stulna motorer
38 stulna båtmotorer har hittats genom gps-spårning och samarbete mellan sjöpolisen, säkerhetsföretag och litauisk polis. De flesta av motorerna hade stulits i Stockholm.
Det var tidigare i vår som ett spårsändarföretag i England plötsligt fick signaler från en båtmotor i Litauen. Man valde att kontakta IAMI (International Association of Marine Investigators) som via det svenska företaget Larmtjänst kunde se att sändaren satt på en svenskstulen motor. Det skriver säkerhetsbolaget på sin hemsida.

I mitten av mars kunde man via gps konstatera att motorn rörde sig. Svensk polis kontaktade då sina kollegor i Litauen som stoppade en lastbil som visade sig innehålla 38 motorer. Två var stulna i England, en i Finland och resten i Sverige och majoriteten av motorerna har stulits i Stockholmsområdet.

En stor del av stöldgodset var nyare båtmotorer och värdet uppskattas till 3,5 miljoner kronor. Enligt Larmtjänst har de stulits mellan december 2016 och mars i år.

Innan motorerna kan komma tillbaka till Sverige måste litauisk polis fatta beslut om att häva beslaget och överlämna stöldgodset till svensk polis.
Källa; SVT

2017-02-21 Yachtsale och Beneteau satsar på tillväxt i Sverige[
Yachtsale blir generalagent för Beneteau motorbåtar i Sverige. Nu satsar världens största fritidsbåtstillverkare på ytterligare tillväxt i Sverige.
Yachtsale som är generalagent för Beneteau segelbåtar och Dream Marine, agent för Beneteau motorbåtar, går nu samman. Företaget satsar nu expansivt inom både nybåtsförsäljning och begagnat under namnet Yachtsale.
Nu kan vi erbjuda marknadens bredaste utbud av stora segel- och motorbåtar och sannolikt branschens tryggaste båtägande över tid, allt eftersom behoven förändras” säger ägarna Stefan Aspberg, Kent Norberg, Mattias Kennebäck och Henrik Kennebäck.

Yachtsale har försäljningsbrygga i Saltsjöbaden, där visas nya båtar från Beneteau samt begagnade segel- och motorbåtar. Se även nya båtar ifrån Beneteau på mässor i Sverige och övriga Europa.
Källa; Yachtsale


Sweboat tar över Marstrandsmässan
Sweboat har kommit överens med föreningen Västsvenska Båtbranschen (VSBB) om att ta över den flytande båtmässan i Marstrand som föreningen drivit i två år.
Klicka här för att läsa mer i vårt pressmeddelande.
Powered and produced by Carismar Software