Sweboat - för företag i branschen

Snabba klipp

Här kan du läsa korta notiser om det senaste som hänt i båtbranschen. Vi skannar nyhetsflödet och publicerar vartefter intressanta nyheter dyker upp.2017-07-04 Hjertmans och Maritim går samman
Hjermans
Hjertmans och Maritim går samman och bildar stark nordisk koncern inom båttillbehör

Svenska Hjertmans och norska Maritim har samarbetat under många år. Nu tar bolagen nästa steg och genomför en nordisk konsolidering. På så sätt skapas en stark nordisk koncern med fokus på lönsamhet.

Hjertmans och Maritim kommer att fortsätta använda sina respektive varumärken och alla anställda arbetar kvar som tidigare. Formellt sett genomförs affären så att Hjertmans köper Maritim (Norway Marine Supply AS) i Arendal och kedjans egna butiker i Kristianstad och Fredrikstad. Franchise-butikerna i Oslo, Bergen och Stavanger fortsätter sin verksamhet på samma sätt som tidigare.

Det är grundarna Øyvind Jørgensen och Arnfinn Jensen som säljer den norska verksamheten. Øyvind Jørgensen och Arnfinn Jensen startade verksamheten for snart 35 år sedan.

”Affären är en naturlig utveckling av branschen. Norge är en liten marknad och det är viktigt att kunna köpa stora volymer av olika typer av båttillbehör för att få konkurrenskraftiga priser till våra kunder. Hjertmans är en viktig samarbetspartner för Maritim sedan många år och en konsolidering var ett naturligt nästa steg.” säger Andreas Nilsen, VD i Maritim.

Läs hela pressmeddelandet här; Hjertmans + Maritim
Källa; Hjertmans

2017-06-22 Årets företagare i Österåkers kommun 2017
Årets företagare i Österåkers Kommun 2017 blev Eva Enarsson som driver Svinninge Marina. Genom åren har Svinninge Marina utvecklats till ett enastående välskött och lönsamt företag och till en av Sveriges största marinor.
Tack vare upplåtande av lokaler och mark har även företag med kompletterande verksamhet kunnat etablera sig på området.
Verksamheten bidrar till att förstärka den positiva bilden av Österåker som en skärgårdskommun.
Källa; Österåkers Kommun

2017-06-13 Fartygs- & båttrafik i Göta älv periodvis avstängd 19-28 juni
Göteborg stad
Hisingsbron är den nya bron som ska ersätta Götaälvbron som efter lång och trogen tjänst måste rivas. Byggnationen av Hisingsbron pågår 2016 - 2021.
I samband med sommarens grundläggningsarbeten i älven stängs farleden av för fartygstrafik periodvis under 19-28 juni 2017. Det innebär att varken fartyg eller fritidsbåtar kommer kunna passera Götaälvbron.

Tider för stängd sjöfart:
  • 19 – 22 juni mellan kl 06:00-06:00
  • 26 – 28 juni mellan kl 06:30-19:00


Läs hela informationen här; Trafiknytt Göta Älv
Källa; Göteborgs Stad

SökBåt.se!

SökBåt.se – Sveriges annonssajt för båtar, tillbehör och tjänster! SökBåt.se är en annonssajt och en båtdatabas från Sweboat - Båtbranschens Riksf... Läs mer >>
Powered and produced by Carismar Software