Sweboat - för företag i branschen

Melissa Feldtmann får Sweboats Miljöpris 2021!

Pressmeddelande 17 mars 2021

Sweboat – Båtbranschens Riksförbund delar ut sitt Miljöpris för 2021 till Melissa Feldtmann.


Sweboats miljöprisvinnare 2021

Melissa har ett förflutet som Miljöinspektör i Österåkers Kommun och är numera knuten till IVL – Svenska Miljöinstitutet.
Sweboats Miljöpris går till en person, organisation eller ett företag som har gjort en bra och betydelsefull insats på miljösidan kopplat till båtlivet. Exempel på detta kan vara;
  • Ett miljöprojekt/-initiativ
  • En uppfinning som gagnar miljön och/eller miljöarbetet
  • En enkel insats med stor effekt på miljön


Motiveringen från Sweboat lyder som följer:
Miljöinspektören från Österåkers kommun som väckte en sovande båtbransch till ett uttalat miljöengagemang och uppbyggnaden av ett omfattande miljöprogram. Genom stöd, råd och vid seminarier har Melissa på ett initierat och sakkunnigt sätt ledsagat branschen till ett tydligt proaktivt miljöengagemang med syftet att minska båtlivets avtryck.
Prissumman är 25 000 och priset har tidigare tilldelats 2019 Optimist för havet – en Optimistjolle byggd av plastskräp från havet samt 2020 till Havsmiljöinstitutet som förmedlar kunskap mellan forskare, myndigheter och beslutsfattare.


”Sweboat vill aktivt medverka till att minska och begränsa båtlivets avtryck i miljön. Det handlar om att informera våra kunder, båtägarna, och hjälpa våra medlemmar med sitt miljöarbete. Exempel är åtgärder för miljövänlig hantering, informationsspridning och införande av miljövänliga alternativ. För att kunna göra detta behöver vi få mer kunskap baserad på aktuell och relevant forskning. Därför är det mycket viktigt att uppmuntra och samverka med experter på området och även förmedla till dem en bild av branschens utmaningar och arbete gällande miljöfrågor” säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.


För mer information och högupplöst bild kontakta

Mats Eriksson, VD Sweboat
08-449 55 98, [email protected]
Pressmeddelande för nedladdning: Melissa Feldtmann vinner Sweboats Miljöpris 2021
Foto: Stockholmsmässan. Högupplöst bild: Högupplöst bild miljöprisvinnare 2021

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.
Joachim_K-2_liten

Förstärkning från näringslivet: Joachim Källsholm ny förbundsordförande för Sweboat

I samband med Sweboats årsmöte i slutet på november, överlämnade Ulf Jarlerud efter drygt 18 år ordförandeskapet i Sweboat – båtbranschens riksförb... Läs mer >>
barkbat2

Sweboat startar klimat- och miljöprojekt

Genom sitt nya klimat- och miljöprojekt skapar Sweboat – Båtbranschens Riksförbund med över 400 medlemmar – ett helhetsperspektiv för att minska bå... Läs mer >>
Powered and produced by Carismar Software