Sweboat - för företag i branschen

Ännu ett kanonår i ryggen ger båtbranschen fortsatt framtidstro!

”Trots en ganska kall och blåsig sommar 2017 ökade försäljningen av nya båtar och branschen växte totalt med ytterligare 10 % jämfört med året innan, men i vissa segment och marknader var ökningen ännu större, säger Mats Eriksson, VD på Sweboat – Båtbranschens Riksförbund.


praps2018

Pressmeddelande 2018-03-01

De senaste tre åren har båtbranschen påverkats gynnsamt av faktorer som låg ränta, låg arbetslöshet och ett allmänt gott svenskt självförtroende. Båtbranschen kan fortsatt blicka framåt emot en stabil försäljningsökning inom alla segment; försäljning av nya och begagnade båtar och motorer, tillbehör, reservdelar, drivmedel, vinterförvaring, service och underhåll.

”En tydlig trend är att små båtar blir fler - och stora båtar blir större. Distributörer, handlare och producenter ser en tydlig utveckling; att man antingen väljer ett enkelt och lätthanterligt båtliv med en liten ändamålsenlig båt för dagsutflykter – eller så investerar man i en stor och rymlig flytande sommarstuga med all tänkbar bekvämlighet. Oavsett segment så ser vi en ökning av helt nya båtmänniskor, vilket gläder oss” avslutar Mats Eriksson.

Kontakt: Mats Eriksson, VD på Sweboat. Mobil 0703-42 06 99, [email protected]

Sweboat är båtbranschens intresseorganisation med ca 400 medlemsföretag. Verksamhetens målsättning är att främja och värna gemensamma branschintressen, skapa gynnsamma verksamhetsbetingelser för branschen, vara branschens talesman och remissorgan, skapa förståelse för branschens vikt och roll i samhället samt medverka till en positiv inställning till båtlivet.
flag-2567418_1920

Läget i båtbranschen 2020En minst sagt annorlunda båtsäsong går mot sitt slut, och Sweboats medlemmar summerar resultaten för sina verksamheter. Pandemins skugga över r... Läs mer >>
linkedindigimass

Lyckad satsning på digital båtmässa

Med anledning av den pågående pandemin fattade Sweboats styrelse under våren beslutet att ställa in höstens flytande mässor, Allt på Sjön i Gustavs... Läs mer >>
Powered and produced by Carismar Software